Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może dla innych tradycyjne to z kapustą kiszoną, ale dla mnie ze słodką takie są.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 791
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 206
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31428
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 453
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 791
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 206
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31428
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 453
Składniki
Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczek pokroiłem w niewielką kostkę, podsmażyłem na rozgrzanym tłuszczu, pod koniec dodałem posiekaną cebulę. Smażyłem do jej zeszklenia. Kapustę poszatkowałem, dodałem do boczku z cebulą i zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem do jej miękkości, nadmiar bulionu odparowałem. Do całości dodałem makaron, wszystkie składniki wymieszałem, do smaku doprawiłem kminkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przed podaniem udekorowałem posiekaną natką pietruszki.