Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może dla innych tradycyjne to z kapustą kiszoną, ale dla mnie ze słodką takie są.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2453
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18185
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2453
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18185
Składniki
Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczek pokroiłem w niewielką kostkę, podsmażyłem na rozgrzanym tłuszczu, pod koniec dodałem posiekaną cebulę. Smażyłem do jej zeszklenia. Kapustę poszatkowałem, dodałem do boczku z cebulą i zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem do jej miękkości, nadmiar bulionu odparowałem. Do całości dodałem makaron, wszystkie składniki wymieszałem, do smaku doprawiłem kminkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przed podaniem udekorowałem posiekaną natką pietruszki.