Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników potraw z makaronem, polecam łazanki z boczkiem;)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie al dente. Odcedzić. W garnku rozgrzać oliwę i dodać pokrojoną w ostkę cebulę. Smażyć ok. 2 min. Następnie dodać pokrojony w paski boczek. Smażyć o k 5-7 min.
Dodać kiszoną, odcedzoną i skrojona kapustę kiszoną, przykryć i dusić ok. 10 min. Na końcu dodać makaron i przyprawy, wymieszać i dusić kolejne 3-4 min. Smacznego!