Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników potraw z makaronem, polecam łazanki z boczkiem;)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 60
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 60
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie al dente. Odcedzić. W garnku rozgrzać oliwę i dodać pokrojoną w ostkę cebulę. Smażyć ok. 2 min. Następnie dodać pokrojony w paski boczek. Smażyć o k 5-7 min.
Dodać kiszoną, odcedzoną i skrojona kapustę kiszoną, przykryć i dusić ok. 10 min. Na końcu dodać makaron i przyprawy, wymieszać i dusić kolejne 3-4 min. Smacznego!