Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników potraw z makaronem, polecam łazanki z boczkiem;)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1197
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1197
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie al dente. Odcedzić. W garnku rozgrzać oliwę i dodać pokrojoną w ostkę cebulę. Smażyć ok. 2 min. Następnie dodać pokrojony w paski boczek. Smażyć o k 5-7 min.
Dodać kiszoną, odcedzoną i skrojona kapustę kiszoną, przykryć i dusić ok. 10 min. Na końcu dodać makaron i przyprawy, wymieszać i dusić kolejne 3-4 min. Smacznego!