Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki Małgosi RK, zapas oscypków mamy ;) Nasi najbliżsi, zawsze o nas dbają <3 Dziękujemy Wam za to <3 Przede wszystkim za moc, którą nas obdarowujecie <3 :*
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22042
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 75
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 360
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 85
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22042
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 75
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 360
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 85
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 143
Składniki
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Po kilku minutach dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy , cały czas mieszając, do chrupkości boczku. Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę, ½ część pokrojonego w drobną kostkę sera, dolewamy szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie dodajemy osączony makaron, dokładnie łączymy, dosypujemy posiekany koperek, pozostały ser. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.