Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki Małgosi RK, zapas oscypków mamy ;) Nasi najbliżsi, zawsze o nas dbają <3 Dziękujemy Wam za to <3 Przede wszystkim za moc, którą nas obdarowujecie <3 :*
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 595
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 61
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 36
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 882
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 304
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 595
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 61
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 36
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 882
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 304
Składniki
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Po kilku minutach dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy , cały czas mieszając, do chrupkości boczku. Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę, ½ część pokrojonego w drobną kostkę sera, dolewamy szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie dodajemy osączony makaron, dokładnie łączymy, dosypujemy posiekany koperek, pozostały ser. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.