Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki to kolejny smak mojego dzieciństwa. Moja Mama robi łazanki z przecierem pomidorowym i pieczarkami <3 Ja postanowiłam zrobić je tym razem inaczej, dodając coś od siebie, tak też w moich łazankach znajdziemy pora zamiast cebuli i leśne grzyby zamiast pieczarek. Życzę smacznego! :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8608
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8608
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę. Po czym kroimy je na mniejsze kawałki. Wodę po moczeniu zostawiamy.
Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą z grzybów - ewentualnie dolewamy jeszcze wody gdyby było jej mało, dodajemy grzyby, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego i gotujemy do miękkości. Kroimy pora na półplasterki i podsmażamy na maśle. Kiełbasę obieramy ze skórki (jeśli jest taka potrzeba) i kroimy w półplasterki, dodajemy do pora i razem chwilę podsmażamy.
Ugotowaną kapustę odcedzamy z nadmiaru wody, zostawiamy jej tylko trochę na dnie, dodajemy pora i kiełbasę, przyprawiamy, mieszamy i dusimy razem. Podajemy gorące.