Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boskie połączenie klasyki z najlepszymi na świecie borowikami szlachetnymi. Oczywiście, można użyć innych grzybów, będą równie pyszne <3
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 348
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 542
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 745
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 348
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 542
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 745
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby odparowujemy z nadmiaru płynu. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu, na rumianu, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Grzyby oczyszczamy, obgotowujemy we wrzątku przez kilka minut. Odsączamy, dodajemy do kapusty razem z boczkiem i makaronem. Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.