Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boskie połączenie klasyki z najlepszymi na świecie borowikami szlachetnymi. Oczywiście, można użyć innych grzybów, będą równie pyszne <3
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5030
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4862
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44957
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 585
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5030
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4862
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44957
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 585
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby odparowujemy z nadmiaru płynu. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu, na rumianu, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Grzyby oczyszczamy, obgotowujemy we wrzątku przez kilka minut. Odsączamy, dodajemy do kapusty razem z boczkiem i makaronem. Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.