Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą i grzybami
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68121
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1970
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68121
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1970
Składniki
Grzyby wypłukać, namoczyć przez całą noc, ugotować w osolonej wodzie. Pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem liścia, laurowego i ziela angielskiego. Makaron ugotować w osolonej wodzi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na Oleju kujawskim usmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodać ugotowane, pokrojone grzyby. Całość smażyć przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną kapustę kiszoną. Smażyć całość jeszcze od 3 do 5 minut. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego!