Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą i grzybami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13313
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13313
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Grzyby wypłukać, namoczyć przez całą noc, ugotować w osolonej wodzie. Pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem liścia, laurowego i ziela angielskiego. Makaron ugotować w osolonej wodzi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na Oleju kujawskim usmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodać ugotowane, pokrojone grzyby. Całość smażyć przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną kapustę kiszoną. Smażyć całość jeszcze od 3 do 5 minut. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego!