Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą i grzybami
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40604
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 980
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 245
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3311
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40604
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 980
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 245
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3311
Składniki
Grzyby wypłukać, namoczyć przez całą noc, ugotować w osolonej wodzie. Pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem liścia, laurowego i ziela angielskiego. Makaron ugotować w osolonej wodzi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na Oleju kujawskim usmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodać ugotowane, pokrojone grzyby. Całość smażyć przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną kapustę kiszoną. Smażyć całość jeszcze od 3 do 5 minut. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego!