Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą i grzybami
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85313
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2606
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4114
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7164
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85313
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2606
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4114
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7164
Składniki
Grzyby wypłukać, namoczyć przez całą noc, ugotować w osolonej wodzie. Pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem liścia, laurowego i ziela angielskiego. Makaron ugotować w osolonej wodzi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na Oleju kujawskim usmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodać ugotowane, pokrojone grzyby. Całość smażyć przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną kapustę kiszoną. Smażyć całość jeszcze od 3 do 5 minut. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego!