Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszonej lub białej , dodać kilka składników , przyprawy i danie gotowe. Moje łazanki przygotowałam z kapusty kiszonej i dodałam podsmażonych pieczarek. Przepis prosty , a danie bardzo smaczne. Polecam
garnki, łyżka, nóż, sitko, patelnia,
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 508
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 654
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 564
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 508
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 654
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 564
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu - odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego ( jeżeli zbyt kwaśna przepłukać zimną wodą, można pokroić ). Po ugotowaniu odcedzić , następnie odsączyć na sitku. Boczek wędzony pokroić w kostkę i wytopić - podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki oleju, do boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę, oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę. Wszystko razem podsmażyć około 10 minut. - mieszając. Zawartość patelni dodać do ugotowanego makaronu. Dodać również podsmażone do miękkości pieczarki i na koniec ugotowaną odcedzoną kapustę oraz przyprawy. Całość wymieszać do połączenia składników i łazanki gotowe. Smacznego
Ugotowany makaron połączony z usmażonym boczkiem cebulą oraz kiełbasą.
Dodanie ugotowanej kapusty oraz przyprawy.
Łazanki gotowe do podania.