Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na łazanki jest chyba tyle, ile pań domu. U mnie zazwyczaj jadało się takie z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą. Tym razem zdecydowałam się na łagodniejszą w smaku wersję z białą kapustą i kiełbasą. Wyszły pyszne!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 637
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 37
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 357
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 637
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 37
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 357
Składniki
Kapustę kroimy w grubszą kostkę. Zalewamy wodą tak, aby cała była przykryta, dodajemy ziele angielskie i liście. Gotujemy do miękkości. Potem odcedzamy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w piórka. Na oleju smażymy najpierw kiełbasę, a kiedy lekko się zarumieni dodajemy cebulę. Smażmy razem, aż będą mocno przyrumienione. Do kiełbasy i cebuli dodajemy kapustę i przyprawy. Smażymy razem jeszcze 5 minut. Na końcu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i smażymy razem jeszcze 2-3 minuty. Podajemy od razu.