Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki można przyrządzać na wiele sposobów. Poniżej jeden z nich – łazanki z kiszoną kapustą i leśnymi grzybami - taka wersja najlepiej smakuje jesienią. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Jest smaczne i treściwe. Dlatego można je przygotować i zabrać ze sobą na lunch do pracy. Polecam
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19347
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1736
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232198
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19347
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1736
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232198
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu dodając do wody 2 łyżki oleju, żeby makaron się nie skleił. Po ugotowaniu makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Kapustę kiszoną wraz z marchewką - obraną i startą na tarce o grubych oczkach, obgotować z dodatkiem liścia laurowego, kilku ziaren ziela angielskiego i pieprzu. Po ugotowaniu dokładnie odcedzić z wody i posiekać. Grzyby rozmrozić, pokroić w plastry i podsmażać na maśle, odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać grzyby i kapustę kiszoną , przyprawić, smażyć 10 minut. Podsmażoną kapustę z grzybami i cebulką przełożyć do garnka, dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość chwilkę podsmażyć żeby smaki się połączyły.