Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki można przyrządzać na wiele sposobów. Poniżej jeden z nich – łazanki z kiszoną kapustą i leśnymi grzybami - taka wersja najlepiej smakuje jesienią. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Jest smaczne i treściwe. Dlatego można je przygotować i zabrać ze sobą na lunch do pracy. Polecam
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11150
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13384
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5149
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11150
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13384
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5149
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu dodając do wody 2 łyżki oleju, żeby makaron się nie skleił. Po ugotowaniu makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Kapustę kiszoną wraz z marchewką - obraną i startą na tarce o grubych oczkach, obgotować z dodatkiem liścia laurowego, kilku ziaren ziela angielskiego i pieprzu. Po ugotowaniu dokładnie odcedzić z wody i posiekać. Grzyby rozmrozić, pokroić w plastry i podsmażać na maśle, odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać grzyby i kapustę kiszoną , przyprawić, smażyć 10 minut. Podsmażoną kapustę z grzybami i cebulką przełożyć do garnka, dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość chwilkę podsmażyć żeby smaki się połączyły.