Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki można przyrządzać na wiele sposobów. Poniżej jeden z nich – łazanki z kiszoną kapustą i leśnymi grzybami - taka wersja najlepiej smakuje jesienią. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Jest smaczne i treściwe. Dlatego można je przygotować i zabrać ze sobą na lunch do pracy. Polecam
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2063
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 352
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 773
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2063
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 352
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 773
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu dodając do wody 2 łyżki oleju, żeby makaron się nie skleił. Po ugotowaniu makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Kapustę kiszoną wraz z marchewką - obraną i startą na tarce o grubych oczkach, obgotować z dodatkiem liścia laurowego, kilku ziaren ziela angielskiego i pieprzu. Po ugotowaniu dokładnie odcedzić z wody i posiekać. Grzyby rozmrozić, pokroić w plastry i podsmażać na maśle, odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać grzyby i kapustę kiszoną , przyprawić, smażyć 10 minut. Podsmażoną kapustę z grzybami i cebulką przełożyć do garnka, dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość chwilkę podsmażyć żeby smaki się połączyły.