Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z młodą kapustą

Łazanki z młodą kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 424 Ocena: 6002

Dodano:

Odsłon: 1697

Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Rodzina z pewnością poprosi o dokładkę. Polecam.

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 200 g makaronu (kokardki, świderki, rurki)
  • 300 g kiełbasy np. krakowskiej
  • 1 cebula
  • 1papryczka chili
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, kumin
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki z młodą kapustą

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
    Młoda kapusta gotuje się szybko, więc jakieś 20-25 minut zupełnie wystarczy. Gdy woda się zagotuje dodać jeszcze do kapusty szczyptę kuminu.
    W drugim garnku ugotować (również w osolonej wodzie) makaron. Następnie go odcedzić.
    Do rondla wlać olej. Kolejno wrzucić pokrojoną cebulę, papryczkę chili, kiełbasę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Poddusić pod przykryciem kilka minut. Później dodać odcedzoną kapustę i makaron. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i można podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń