Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Rodzina z pewnością poprosi o dokładkę. Polecam.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 1390
Polecam.
Odsłon: 414
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 1390
Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Kapustę drobno poszatkować. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Młoda kapusta gotuje się szybko, więc jakieś 20-25 minut zupełnie wystarczy. Gdy woda się zagotuje dodać jeszcze do kapusty szczyptę kuminu. W drugim garnku ugotować (również w osolonej wodzie) makaron. Następnie go odcedzić. Do rondla wlać olej. Kolejno wrzucić pokrojoną cebulę, papryczkę chili, kiełbasę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Poddusić pod przykryciem kilka minut. Później dodać odcedzoną kapustę i makaron. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i można podawać.