Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Rodzina z pewnością poprosi o dokładkę. Polecam.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34895
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16488
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34895
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16488
Składniki
Kapustę drobno poszatkować. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Młoda kapusta gotuje się szybko, więc jakieś 20-25 minut zupełnie wystarczy. Gdy woda się zagotuje dodać jeszcze do kapusty szczyptę kuminu. W drugim garnku ugotować (również w osolonej wodzie) makaron. Następnie go odcedzić. Do rondla wlać olej. Kolejno wrzucić pokrojoną cebulę, papryczkę chili, kiełbasę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Poddusić pod przykryciem kilka minut. Później dodać odcedzoną kapustę i makaron. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i można podawać.