Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Rodzina z pewnością poprosi o dokładkę. Polecam.
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 32
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 23
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 32
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 23
Składniki
Kapustę drobno poszatkować. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Młoda kapusta gotuje się szybko, więc jakieś 20-25 minut zupełnie wystarczy. Gdy woda się zagotuje dodać jeszcze do kapusty szczyptę kuminu. W drugim garnku ugotować (również w osolonej wodzie) makaron. Następnie go odcedzić. Do rondla wlać olej. Kolejno wrzucić pokrojoną cebulę, papryczkę chili, kiełbasę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Poddusić pod przykryciem kilka minut. Później dodać odcedzoną kapustę i makaron. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i można podawać.