Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z młodą kapustą i boczniakiem.

Łazanki z młodą kapustą i boczniakiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14535

Dodano:

Odsłon: 3044

Łazanki wyszły bardzo smaczne.Boczniak świetnie zastępuje mięso i jest o wiele zdrowszy od mięsa.Polecam:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić.
    Dodać pokrojonego w kostkę boczniaka i usmażyć.

    Kapustę pokroić na ćwiartki i ugotować.Ja to zrobiłam dzień wcześniej.

    Makaron ugotować i odcedzić.

  2. Kapustę odcisnąć z wody i pokroić.
    Dodać do cebulki i boczniaka.

    Smażyć do odparowania resztek wody.
    Doprawić do smaku pieprzem,solą i czym jeszcze lubicie.

    Dodać do makaronu,dokładnie wymieszać i przez chwilę zasmażyć.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń