Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki można przyrządzać na wiele sposobów. Poniżej jeden z nich – łazanki z świeżą kapustą, pieczarkami i boczkiem. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Jest smaczne i treściwe.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 91
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 36
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 83
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 91
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 36
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 83
Składniki
Kapustę poszatkować i ugotować, aż będzie miękka, odlać wodę i odcisnąć. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Boczek pokroić kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę, usmażyć na złoty kolor. Dodać pieczarki, wymieszać, podsmażyć. Gdy woda odparuje, dodać boczek, podsmażyć. Wszystko razem połączyć i doprawić - kapusta powinna być pikantna. Na koniec dodać kapustę, wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu dodając do wody 2 łyżki oleju, żeby makaron się nie skleił. Po ugotowaniu makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Podsmażoną kapustę z grzybami, boczkiem i cebulką przełożyć do garnka, dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać posiekany koperek. Całość chwilkę podsmażyć żeby smaki się połączyły.