Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 562

Dodano:

Odsłon: 11964

Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

Składniki

  • 6 średnich pieczarek
  • 1 mała cebulka
  • 1 mała cukinia
  • 2 papryki czerwone
  • 30 dag kiełbasy (zwyczajna, podwawelska)
  • 1 puszka pomidorów
  • Koncentrat pomidorowy
  • przyprawy: vegeta,sól, pieprz,maggi, zioła prowansalskie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy do rondla i smażymy ok. 5 minut. Do cebulki dorzucamy pokrojone w większą kostkę pieczarki.

    W międzyczasie obieramy ze skórki kiełbasę, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli, mieszamy i razem smażymy, aż cebula będzie miękka.
    Cukinie myjemy, obieramy ze skórki. Kroimy ją w drobną kosteczkę i dorzucamy do cebuli z pieczarkami z kiełbasą.

    Paprykę chwilę parzymy (lepiej zejdzie skórka) i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i dorzucamy do lecza. Mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki i wszystko ponownie mieszamy.

    Doprawiamy do smaku przyprawami. Dusimy do momentu, aż cukinia będzie miękka.

    Leczo podajemy na gorąco, wówczas najlepiej smakuje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń