Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2164
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101795
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6216
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2164
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101795
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6216
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy do rondla i smażymy ok. 5 minut. Do cebulki dorzucamy pokrojone w większą kostkę pieczarki. W międzyczasie obieramy ze skórki kiełbasę, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli, mieszamy i razem smażymy, aż cebula będzie miękka. Cukinie myjemy, obieramy ze skórki. Kroimy ją w drobną kosteczkę i dorzucamy do cebuli z pieczarkami z kiełbasą. Paprykę chwilę parzymy (lepiej zejdzie skórka) i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i dorzucamy do lecza. Mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki i wszystko ponownie mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dusimy do momentu, aż cukinia będzie miękka. Leczo podajemy na gorąco, wówczas najlepiej smakuje.