Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żal byłoby nie zrobić skoro warzywa rosną we własnym ogrodzie. Można je zrobić bez wędliny, można zrobić z wędliną. Wszystko zależy od naszych upodobań.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Aby leczo było smaczne a warzywa chrupiące - należy je podsmażać osobno. Zaczynam od przygotowania sobie sporego garnka z grubym dnem, do którego będę przekładać kolejne warzywa. W osolonej wodzie gotuję fasolkę pokrojoną na trzy części.Uważam, aby jej nie przegotować. Powinna być lekko twardawa. Odsączam na sicie i przesypuję do przygotowanego wcześniej garnka. Następnie, na patelni rumienię kiełbasę pokrojoną w półplasterki . Łyżką cedzakową przekładam do garnka a na tłuszczu podsmażam pokrojoną cebulę. Chwilę smażę, często mieszając. Na głębokiej patelni rozpuszczam łyżkę smalcu i dodaję pokrojoną paprykę. Kiedy lekko zmięknie-przekładam do garnka - zachowując tłuszcz na którym podduszam pokrojoną cukinię . Lekko oprószam solą i pieprzem. Mieszam dokładnie ale delikatnie wszystkie składniki, garnek wstawiam na wolnym ogniu i dodaję ajwar z koncentratem oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewam odrobiną wody lub bulionu. Doprawiam wędzoną papryką, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Można dodać zioła lub natkę pietruszki.