Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żal byłoby nie zrobić skoro warzywa rosną we własnym ogrodzie. Można je zrobić bez wędliny, można zrobić z wędliną. Wszystko zależy od naszych upodobań.
Aby leczo było smaczne a warzywa chrupiące - należy je podsmażać osobno.
Zaczynam od przygotowania sobie sporego garnka z grubym dnem, do którego będę przekładać kolejne warzywa.
W osolonej wodzie gotuję fasolkę pokrojoną na trzy części.Uważam, aby jej nie przegotować. Powinna być lekko twardawa. Odsączam na sicie i przesypuję do przygotowanego wcześniej garnka.
Następnie, na patelni rumienię kiełbasę pokrojoną w półplasterki . Łyżką cedzakową przekładam do garnka a na tłuszczu podsmażam pokrojoną cebulę. Chwilę smażę, często mieszając.
Na głębokiej patelni rozpuszczam łyżkę smalcu i dodaję pokrojoną paprykę. Kiedy lekko zmięknie-przekładam do garnka - zachowując tłuszcz na którym podduszam pokrojoną cukinię . Lekko oprószam solą i pieprzem.
Mieszam dokładnie ale delikatnie wszystkie składniki, garnek wstawiam na wolnym ogniu i dodaję ajwar z koncentratem oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewam odrobiną wody lub bulionu.
Doprawiam wędzoną papryką, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Można dodać zioła lub natkę pietruszki.
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 502
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 2077
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 211
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 31
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 502
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 2077
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 211
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 31
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata...
Odsłon: 86
Składniki
Aby leczo było smaczne a warzywa chrupiące - należy je podsmażać osobno. Zaczynam od przygotowania sobie sporego garnka z grubym dnem, do którego będę przekładać kolejne warzywa. W osolonej wodzie gotuję fasolkę pokrojoną na trzy części.Uważam, aby jej nie przegotować. Powinna być lekko twardawa. Odsączam na sicie i przesypuję do przygotowanego wcześniej garnka. Następnie, na patelni rumienię kiełbasę pokrojoną w półplasterki . Łyżką cedzakową przekładam do garnka a na tłuszczu podsmażam pokrojoną cebulę. Chwilę smażę, często mieszając. Na głębokiej patelni rozpuszczam łyżkę smalcu i dodaję pokrojoną paprykę. Kiedy lekko zmięknie-przekładam do garnka - zachowując tłuszcz na którym podduszam pokrojoną cukinię . Lekko oprószam solą i pieprzem. Mieszam dokładnie ale delikatnie wszystkie składniki, garnek wstawiam na wolnym ogniu i dodaję ajwar z koncentratem oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewam odrobiną wody lub bulionu. Doprawiam wędzoną papryką, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Można dodać zioła lub natkę pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Dania główne
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem
Zapiekanka tostowa
Banalna i bardzo szybka! Super smakuje z ketchupem.
Odsłon: 32
Potrawka z kiełbaski
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 59