Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo, które jest proste w przygotowaniu i szybko znika z talerza.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5434
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9257
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 143
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5434
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9257
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 143
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Składniki
Ja zawsze kiełbaskę pokrojoną i podsmażoną podaje osobno, ale można wymieszać razem z leczo. Cebulę i czosnek kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dość duża kostkę. Cukinie obieramy ze skórki i wydrążamy gniazda nasienne(jeżeli cukinia jest mała i ich niema to nie trzeba wydrążać środka) Gdy cebula będzie już zarumieniona na niewielkiej ilości oleju dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i jeszcze chwilkę podsmażamy na niedużym ogniu. Następnie dodajemy paprykę i dusimy ok 10 minut, po upływie tego czasu dodajemy pokrojone pomidory i ponownie dusimy przez następne 10 minut. Po kolejnych 10 minutach dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Wszystko dusimy do momentu zmięknięcia warzyw. Jednak nie za długo aby się nie rozgotowały. Na końcu doprawiamy do smaku i dodajemy krojone pomidory. Wszystko razem mieszamy i dusimy jeszcze ok 2-3 minuty. Podsmażoną kiełbasę pokrojoną w talarki możemy dodać do leczo lub podajemy obok na talerzu. Ja zawsze polewam wraz z tłuszczem powstałym ze smażenia ziemniaki, bo leczo zawsze serwuję z gotowanymi ziemniakami.