Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118224
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2177
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1553
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118224
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2177
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1553
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i dodajemy do niego przygotowane przyprawy. Smażymy kilka minut w celu wydobycia smaku i aromatu. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem dodajemy do garnka z powstała pastą. Smażymy przez kolejnych kilka minut.
Pomidory myjemy i blendujemy na gładką masę. Przelewamy do garnka i dodajemy odrobinę wody. Chwilę gotujemy, a w międzyczasie szykujemy resztę składników.
Warzywa obieramy, z dyni i papryk usuwamy nasiona. Dynię, cukinię i papryki kroimy w kostkę o podobnej wielkości, a pieczarki na ćwiartki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Zawartość garnka powinna minimalnie wystawać ponad wodę.
Gotujemy do miękkości składników, pod koniec dodajemy natkę pietruszki i w razie potrzeby doprawiamy solą.