Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12473
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 212
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 872
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10032
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 87
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12473
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 212
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 872
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10032
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 87
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i dodajemy do niego przygotowane przyprawy. Smażymy kilka minut w celu wydobycia smaku i aromatu. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem dodajemy do garnka z powstała pastą. Smażymy przez kolejnych kilka minut.
Pomidory myjemy i blendujemy na gładką masę. Przelewamy do garnka i dodajemy odrobinę wody. Chwilę gotujemy, a w międzyczasie szykujemy resztę składników.
Warzywa obieramy, z dyni i papryk usuwamy nasiona. Dynię, cukinię i papryki kroimy w kostkę o podobnej wielkości, a pieczarki na ćwiartki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Zawartość garnka powinna minimalnie wystawać ponad wodę.
Gotujemy do miękkości składników, pod koniec dodajemy natkę pietruszki i w razie potrzeby doprawiamy solą.