Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo to pyszne danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw sezonowych. Wywodzi się z kuchni węgierskiej ale i u nas zyskało popularność. Leczo najczęściej gotujemy z dodatkiem kiełbasy. Można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem, kaszą, pieczywem , czyli z tym co kto lubi.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 98
Dziś do pracy.
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 137
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15394
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 307
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 98
Dziś do pracy.
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 137
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15394
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 307
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, paprykę umyć, wydrążyć, i pokroić w paski, ja używam przecieru z własnych pomidorów, 1 słoik o pojemności 370 ml. ale można też dodać pomidory pokrojone w większą kostkę (850g) Kiełbasę pokroić w pół plasterki,
Na dużą patelnię włożyć 1 i 1/2 łyżki smalcu, wrzucić pokrojoną cebulę i chwilę poddusić. Dodać soli, pamiętać aby cebula była tylko zeszklona, dlatego należy trochę podlać wodą. Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojoną kiełbasę pieprz, paprykę w proszku, 1/4 łyżeczki mielonych goździków, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko chwilę dusić. Na koniec dodać przecier pomidorowy i chwilę jeszcze dusić. W razie potrzeby doprawić do smaku.