Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo na indyczym filecie

Leczo na indyczym filecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 11582

Dodano:

Odsłon: 10983

Pyszna i lekka wersja.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet pokroiłam w plastry a potem w paseczki w poprzek włókien.
    Na patelni lekko podsmażyłam pokrojona w półplasterki cebulę. Dodałam indyka i lekko go zrumieniłam.
    W między czasie pokroiłam warzywa "na frytkę" i dodałam je do rondla.
    Gdy się zrumieniły wlałam sos pomidorowy. Lepszy jest teraz bo w grudniu pomidory nie mają smaku.

    Całość podgotowałam 20 minut, dodałam oregano, bazylię, sól i pieprz. Uwaga na sól , sos zawsze jest trochę słony.

    Jeśli sos jest za rzadki można lekko go zagęścić mąką.
    Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać pół łyżeczki cukru

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń