Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1474
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1474
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 997
Składniki
Filet pokroiłam w plastry a potem w paseczki w poprzek włókien. Na patelni lekko podsmażyłam pokrojona w półplasterki cebulę. Dodałam indyka i lekko go zrumieniłam. W między czasie pokroiłam warzywa "na frytkę" i dodałam je do rondla. Gdy się zrumieniły wlałam sos pomidorowy. Lepszy jest teraz bo w grudniu pomidory nie mają smaku. Całość podgotowałam 20 minut, dodałam oregano, bazylię, sól i pieprz. Uwaga na sól , sos zawsze jest trochę słony. Jeśli sos jest za rzadki można lekko go zagęścić mąką. Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać pół łyżeczki cukru
Smacznego :)