Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2742
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4930
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2742
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4930
Składniki
Filet pokroiłam w plastry a potem w paseczki w poprzek włókien. Na patelni lekko podsmażyłam pokrojona w półplasterki cebulę. Dodałam indyka i lekko go zrumieniłam. W między czasie pokroiłam warzywa "na frytkę" i dodałam je do rondla. Gdy się zrumieniły wlałam sos pomidorowy. Lepszy jest teraz bo w grudniu pomidory nie mają smaku. Całość podgotowałam 20 minut, dodałam oregano, bazylię, sól i pieprz. Uwaga na sól , sos zawsze jest trochę słony. Jeśli sos jest za rzadki można lekko go zagęścić mąką. Jeśli sos jest zbyt kwaśny można dodać pół łyżeczki cukru
Smacznego :)