Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
WYKONANIE : Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy posiekany czosnek. Wsypujemy przyprawy, pokrojone pomidory, cukinię i paprykę i passate pomidorową. Gotujemy ok. 5 minut, często mieszając.
Dodajemy ciecierzycę wraz z zalewą i zagotowujemy. Gotujemy jeszcze ok. 20 minut na małym ogniu. Mleczko kokosowe rozrabiamy kilkoma łyżkami wywaru, a następnie wlewamy do garnka i mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje. Wkładamy szpinak i sprawdzamy czy jeszcze trzeba doprawić.