Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z cukini świetnie sprawdza się na letnie obiady :) Można podawać z ugotowanym ryżem lub ziemniakami, ale także dobrze sprawdza się jako samodzielne danie.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy, następnie smażymy na łyżce oleju na głębokiej patelni. Kroimy kiełbasę idodajemy do cebuli i czosnku, chwilę wszystko jeszcze podsmażamy, nastepnie obieramy pieczarki i kroimy w paski, dodajemy na patelnię i dusimy chwilę pod przykryciem. Kolejno obieramy i kroimy w kostkę cukinię i wrzucamy na patelnię. Paprykę i pomidory zaparzamy we wrzatku po czym zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, dodajemy to do naszego leczo i pod przykryciem dusimy kilka minut do miękkości cukini.
Po podduszeniu całości dodajemy przyprawy, zgodnie z uznaniem. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. I nasze danie jest gotowe.