Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie jesiennym często gotuję leczo - to świetne, rozgrzewające i sycące danie. Moja ulubiona wersja to leczo z dodatkiem dyni.
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 67
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 584
Polecam.
Odsłon: 222
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 492
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 67
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 584
Polecam.
Odsłon: 222
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 492
Składniki
Kiełbasę kroimy w plastry. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na duże kawałki. Cebulę i cukinię kroimy w kostkę. Z dyni usuwamy pestki, kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa. Solimy, dodajemy passatę, dusimy przez około 30 minut, do momentu aż warzywa zmiękną.
Pod koniec dodajemy pozostałe przyprawy.