Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z fasolką szparagową to smaczne, sycące i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe idealne dla całej rodziny. Cukinia z cebulą, papryką i kiełbasą oraz fasolką szparagową tworzą bardzo ciekawą kompozycję smakową i pożywną potrawę, która najlepiej smakuje podana z pieczywem.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 193
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 96
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 340
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1484
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 193
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 96
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 340
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1484
Składniki
Z umytej fasolki odcinamy końcówki z ogonkami a większe sztuki przekrawamy na pół. Do garnka z lekko osolonym wrzątkiem wrzucamy fasolkę i gotujemy ją około 5 minut, podgotowaną fasolkę odcedzamy. Obraną cebulę kroimy w półplasterki, umytą cukinię razem ze skórką kroimy w większą kostkę, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroimy w paski a kiełbasę w plastry.
Do garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojoną cebulę, cukinię, paprykę oraz fasolkę, wszystko razem mieszamy i chwilę dusimy. Podduszone warzywa łączymy z pomidorami z puszki, wlewamy bulion, całość mieszamy i gotujemy około 15 minut. Następnie do leczo dodajemy kiełbasę, wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze około 10 minut, pod koniec gotowania leczo doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką oraz suszoną bazylią.