Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z fasolką szparagową to smaczne, sycące i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe idealne dla całej rodziny. Cukinia z cebulą, papryką i kiełbasą oraz fasolką szparagową tworzą bardzo ciekawą kompozycję smakową i pożywną potrawę, która najlepiej smakuje podana z pieczywem.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 368
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1351
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25329
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 368
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1351
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25329
Składniki
Z umytej fasolki odcinamy końcówki z ogonkami a większe sztuki przekrawamy na pół. Do garnka z lekko osolonym wrzątkiem wrzucamy fasolkę i gotujemy ją około 5 minut, podgotowaną fasolkę odcedzamy. Obraną cebulę kroimy w półplasterki, umytą cukinię razem ze skórką kroimy w większą kostkę, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroimy w paski a kiełbasę w plastry.
Do garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojoną cebulę, cukinię, paprykę oraz fasolkę, wszystko razem mieszamy i chwilę dusimy. Podduszone warzywa łączymy z pomidorami z puszki, wlewamy bulion, całość mieszamy i gotujemy około 15 minut. Następnie do leczo dodajemy kiełbasę, wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze około 10 minut, pod koniec gotowania leczo doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką oraz suszoną bazylią.