Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania lecza z wędliną dodaję różne warzywa sezonowe i taka wersja domownikom zawsze bardzo smakuje.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Pomidory zalać wrzącą wodą, po chwili obrać ze skórki. Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojoną cebulę, dodać czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć.
Bakłażan pokroić w kostkę, oprószyć solą i po 10 minutach przepłukać wodą. Do papryki wsypać pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażan, poddusić.
Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w półkrążki kiełbasę. Przełożyć do garnka, połączyć z kiełbasą, dodać obrane ze skórki pomidory, koncentrat, podlać niedużą ilością wody, przykryć i gotować do miękkości warzyw.
Następnie dodać różyczki ugotowanego kalafiora, przyprawić do smaku papryczką chili, pieprzem, cukrem i solą, wymieszać, podgrzać.