Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania lecza z wędliną dodaję różne warzywa sezonowe i taka wersja domownikom zawsze bardzo smakuje.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 373
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 389
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1467
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5693
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 373
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 389
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1467
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5693
Składniki
Pomidory zalać wrzącą wodą, po chwili obrać ze skórki. Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojoną cebulę, dodać czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć.
Bakłażan pokroić w kostkę, oprószyć solą i po 10 minutach przepłukać wodą. Do papryki wsypać pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażan, poddusić.
Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w półkrążki kiełbasę. Przełożyć do garnka, połączyć z kiełbasą, dodać obrane ze skórki pomidory, koncentrat, podlać niedużą ilością wody, przykryć i gotować do miękkości warzyw.
Następnie dodać różyczki ugotowanego kalafiora, przyprawić do smaku papryczką chili, pieprzem, cukrem i solą, wymieszać, podgrzać.