Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam leczo z kiełbasą, dzięki duszonej cebuli na maśle uzyskujemy idealny i niepowtarzalny smak:)
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4699
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4150
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4699
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4150
Składniki
Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Rozgrzewamy garnek i wytapiamy tłuszcz z kiełbasy, podsmażamy na własnym tłuszczu, kroimy cebulę i czosnek w kostkę następnie dorzucamy wraz z masłem do garnka w dalszym ciągu podsmażamy aż cebula zmięknie. Następnie wrzucamy resztę obranych i pokrojonych w kostkę warzyw, pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Następnie dorzucamy wszystkie przyprawy oprócz natki którą zostawiamy na sam koniec gotowania. Całość gotujemy aż warzywa trochę zmiękną i dolewamy przecier pomidorowy, od tej chwili gotujemy leczo na wolny ogniu przez 40 minut, po tym czasie dorzucamy posiekaną natkę pietruszki i przepyszne leczo gotowe !!! Smacznego !!!