Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z kiełbasą, smak lata.

Leczo z kiełbasą, smak lata.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 10687

Dzisiaj polecam leczo z kiełbasą, dzięki duszonej cebuli na maśle uzyskujemy idealny i niepowtarzalny smak:)

Składniki

  • Pomidory 1 kg.
  • Cukinia 1 kg.
  • Ogórki gruntowe 5 szt.
  • Papryka czerwona duża 1 szt.
  • Cebula 3 szt.
  • Czosnek 5 ząbków.
  • Masło 100 g.
  • Przecier pomidorowy 0,5 l
  • Kiełbasa zwyczajna 0,5 l
  • Natka pietruszki 1 pęczek.
  • Majeranek 2 łyżki stołowe.
  • Cukier 1 łyżeczka do herbaty.
  • Liść laurowy 3 szt.
  • Ziele angielskie 4 szt.
  • Pieprz do smaku.
  • Sól do smaku.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka.
    Rozgrzewamy garnek i wytapiamy tłuszcz z kiełbasy, podsmażamy na własnym tłuszczu, kroimy cebulę i czosnek w kostkę następnie dorzucamy wraz z masłem do garnka w dalszym ciągu podsmażamy aż cebula zmięknie.
    Następnie wrzucamy resztę obranych i pokrojonych w kostkę warzyw, pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki.
    Następnie dorzucamy wszystkie przyprawy oprócz natki którą zostawiamy na sam koniec gotowania.
    Całość gotujemy aż warzywa trochę zmiękną i dolewamy przecier pomidorowy, od tej chwili gotujemy leczo na wolny ogniu przez 40 minut, po tym czasie dorzucamy posiekaną natkę pietruszki i przepyszne leczo gotowe !!!
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń