Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z parówkami"
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1750
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 22
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1750
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 22
Składniki
Paprykę podziel na cząstki. Ziemniaki zagotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę. Kawałki parówek podsmaż na rozgrzanej oliwie. W garnku zagotuj szklankę wody i sok z ananasa.
Wsyp pokrojoną papryczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojony imbir, cukier oraz łyżeczkę soli. Całość gotuj na małym ogniu 10 minut. Następnie wlej sok z limonki i ocet.
Mieszając dodaj mąkę ziemniaczaną z wodą. Do sosu wrzuć warzywa i gotuj przez chwilę na małym ogniu, aż papryka będzie miękka.Źródło: Na żywo