Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne, jednogarnkowe, rozgrzewające danie, które zawsze dobrze smakuje. Dla tych, którzy liczą kalorie dziś leczo w nowej odsłonie - z piersią kurczaka. Wciąż ze smakiem, ale bez dodatku kiełbasy czy boczku. Świetne rozwiązanie na pożywny, jesienny i zdrowy obiad.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19930
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 503
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6975
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243876
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19930
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 503
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6975
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243876
Składniki
Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę ze szczyptą soli i cukru. Dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i chwilę podsmażyć. Dorzucić pokrojone na plasterki pieczarki. Smażyć do odparowania wody. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i razem z cukinią pokroić w grubą kostkę. Dodać do reszty składników. Podlać niewielką ilością wody (ok. 1/2 szklanki), dodać ziele, liść, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić pod przykryciem ok. 15 minut na wolnym ogniu. Kiedy składniki będą lekko miękkie dodać przecier pomidorowy, koncentrat, paprykę słodką i ostrą oraz cukier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do zgęstnienia sosu i miękkości warzyw.