Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki barszczyk z uszkami"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 480
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2274
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1016
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 480
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2274
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1016
Składniki
Warzywa z włoszczyzny, czosnek i cebulę obrać, pokroić, wrzucić na wrzątek. Dodać przyprawy. Gotować, aż warzywa zmiękną, po czym dorzucić starte buraki. Zagotować, zalać sokiem z cytryny i koncentratem buraczanym. Przecedzić. 2 Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do posiekanych grzybów, wbić jajko, wymieszać, przyprawić. Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraciki. Nakładać farsz, formować uszka, wrzucać na osolony wrzątek. Ugotować, podawać z barszczem.
Do barszczu można dodać wodę, w której gotowały się grzyby – zyska ciekawy aromat. Można też doprawić go sosem sojowym.Źródło: Twoje Imperium