Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki barszczyk z uszkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15947
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15947
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Warzywa z włoszczyzny, czosnek i cebulę obrać, pokroić, wrzucić na wrzątek. Dodać przyprawy. Gotować, aż warzywa zmiękną, po czym dorzucić starte buraki. Zagotować, zalać sokiem z cytryny i koncentratem buraczanym. Przecedzić. 2 Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do posiekanych grzybów, wbić jajko, wymieszać, przyprawić. Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraciki. Nakładać farsz, formować uszka, wrzucać na osolony wrzątek. Ugotować, podawać z barszczem.
Do barszczu można dodać wodę, w której gotowały się grzyby – zyska ciekawy aromat. Można też doprawić go sosem sojowym.Źródło: Twoje Imperium