Do góry

Dania główne Przepis na:

Lekki gulasz

Lekki gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 108

Lekki gulasz

Składniki

  • Szynka wieprzowa
  • Mąka
  • Liść, ziele
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szynkę wieprzową kroimy na umiarkowanie drobne kawałki, obtaczamy w mące, przesmażamy na oleju.

    Dolewamy wody proporcjonalnie do ilości mięsa w celu uzyskania sosu.

    Dodajemy liść, ziele, sól itd. i gotujemy aż mięso zrobi się miękkie.

    Otrzymamy gulasz w dość delikatnej wersji.

    Smacznego :)

    / możemy podać jak na zdjęciu, z surówką z kapusty kiszonej i ziemniakami /

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń