Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki jogurt z płatkami i owocami"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
SKŁADNIKI:
Przygotuj wybrane owoce – jeśli są świeże, umyj, pokrój; te z zalewy osącz, większe suszone (np. morele) pokrój lub pokrusz (np. chipsy bananowe lub jabłkowe).
Jogurt naturalny ponalewaj do szerszych szklanek lub do miseczek, wsyp owoce, otręby (ilość wg uznania) oraz po porcji płatków. Od razu podawaj (zanim płatki namiękną).
Jeśli lubisz słodkie śniadania, jogurt z płatkami oraz owocami możesz dodatkowo doprawić płynnym miodem, np. lipowym, akacjowym, spadziowym lub gryczanym. Zamiast miodu możesz użyć także syropu, np. klonowego lub z agawy.
GDOBRY POMYSŁ Do jogurtu warto dodać też posiekane orzechy, np. włoskie, pekan, nerkowca.Źródło: Świat kobiety