Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny przepis na makaron z pieczarkami, kiedy po pracy nie masz czasu na stanie przy garach.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 595
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75492
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1619
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 595
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75492
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1619
Składniki
Ugotuj makaron, posiekaj czosnek, oczyść i pokrój pieczarki.
Na dużej patelni roztop masło, dodaj pokrojone pieczarki, dopraw solą i pieprzem. Upewnij się, że pieczarki są całkowicie suche przed dodaniem ich na patelnię. Gotuj pieczarki przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu, dopóki nie będą miały złotego koloru.
Dodaj czosnek i mieszaj przez chwilę. Następnie wlej bulion, dodaj serek śmietankowy i parmezan. Mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Jeśli sos jest dla Ciebie zbyt gęsty wlej odrobinę bulionu.
Kiedy otrzymasz odpowiednią konsystencję sosu dodaj szpinak i gotuj mieszając od czasu do czasu.
Na sam koniec dodaj makaron i gotuj jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składki się ze sobą połączą.
Posyp parmezanem i smacznego!