Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z kiełbaską i warzywami. Lekkie danie na letni obiad. Latem jak tylko zobaczę gdzieś w sklepie cukinie to od razu mam ochotę na to danie. Łatwe w przygotowaniu, pełne warzyw, z minimalną ilością tłuszczu, kolorowe, duszone... Samo zdrowie!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7658
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1110
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7658
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1110
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 411
Składniki
Zaczynamy od umycia warzyw i obrania marchewki i cebuli. Kiełbasę i wszystkie warzywa kroimy w niezbyt małą kostkę. w głębokim garnku lub w woku na małej ilości oleju podsmażamy cebulę i kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone papryki, marchew i cukinię. Wszystko razem mieszamy, podlewamy pół szklanki wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 15 min.
Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i przyprawy. Całość mieszamy i dusimy kolejne 15 min aż warzywa zmiękną a pomidory się rozpadną. Podajemy z pieczywem lub ryżem Smacznego!