Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa leniwa, bo szybko się ją gotuje :) i jest bardzo smaczna. Polecam :)
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy przez większe oczka, solimy i mieszamy.
W garnku w 1,5 litrze osolonej wody gotujemy ćwiartki kurczaka. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je na talerz.
Do garnka dodajemy pastę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie i kapustę. Gotujemy do miękkości kapusty. W między czasie obieramy mięso z ćwiartek kurczaka, oraz kroimy w kostkę kiełbasę ze słoika.
Dodajemy do gotującej się kapusty rozdrobnione mięsa i zieleninę (natka pietruszki i koper), przyprawiamy pieprzem.
Gdy kapusta będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy.
Ugotowaną kapustę podajemy z młodymi ziemniakami lub jemy z chlebkiem. Smacznego :)