Do góry

Dania główne Przepis na:

Leniwa kapusta po Smykowsku, na gęsto z mięsem drobiowym i kiełbasą ze słoika.

Leniwa kapusta po Smykowsku, na gęsto z mięsem drobiowym i kiełbasą ze słoika.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1652 Ocena: 24522

Dodano:

Odsłon: 1047

Nazwa leniwa, bo szybko się ją gotuje :) i jest bardzo smaczna. Polecam :)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leniwa kapusta po Smykowsku, na gęsto z mięsem drobiowym i kiełbasą ze słoika.

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy przez większe oczka, solimy i mieszamy.

  2. W garnku w 1,5 litrze osolonej wody gotujemy ćwiartki kurczaka. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je na talerz.

  3. Do garnka dodajemy pastę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie i kapustę. Gotujemy do miękkości kapusty. W między czasie obieramy mięso z ćwiartek kurczaka, oraz kroimy w kostkę kiełbasę ze słoika.

  4. Dodajemy do gotującej się kapusty rozdrobnione mięsa i zieleninę (natka pietruszki i koper), przyprawiamy pieprzem.

  5. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy.

  6. Ugotowaną kapustę podajemy z młodymi ziemniakami lub jemy z chlebkiem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń