Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe i sycące danie, które smakiem zachwyci każdego. Zapiekanka jest godna polecenia wszystkim ceniącym swój czas i miłośnikom zapiekanek. Genialne połączenie smaków z aromatycznymi dodatkami, nikogo nie zostawi obojętnymi wobec siebie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 668
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros oraz solą. Mięso smażę na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. Ogórki kroję w pół plasterki. Kukurydzę odlewam z zalewy, wszystkie warzywa przekładam do cebuli i smażę. Następnie podlewam wodą, wlewam ketchup, doprawiam solą oraz chili, gotuję do chili zagotowania.
3. Warzywa łączę z mięsem.
4. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układam na dnie naczynia żaroodpornego. 6. Na makaronie układam mięso z warzywami i posypuję startym żółtym serem, Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 5 minut w 180°C.
5. Zapiekanka gotowa. 6. Smacznego.