Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry robi furorę w leniwcach.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19356
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232201
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19356
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1738
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232201
Składniki
Wykonanie: Dwie łyżki masła utrzeć z żółtkami, dodać twaróg, utłuczone ziemniaki, obie mąki, curry i dokładnie wyrobić. Ubić pianę z białek i połączyć delikatnie z masą serową. Następnie uformować na stolnicy posypanej mąką wałek i pokroić ukośnie. Wrzucać partiami na posolony wrzątek i gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ułożyć na półmisku i polać stopionym masłem z bułką tartą. Możemy również podać na słodko ze śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym.