Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry robi furorę w leniwcach.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Wykonanie: Dwie łyżki masła utrzeć z żółtkami, dodać twaróg, utłuczone ziemniaki, obie mąki, curry i dokładnie wyrobić. Ubić pianę z białek i połączyć delikatnie z masą serową. Następnie uformować na stolnicy posypanej mąką wałek i pokroić ukośnie. Wrzucać partiami na posolony wrzątek i gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ułożyć na półmisku i polać stopionym masłem z bułką tartą. Możemy również podać na słodko ze śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym.