Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z dzieciństwa, które moja babcia zawsze chętnie przyrządzała dla swoich wnuków :) szybki i sprawdzony, nawet największy niejadek zawsze coś skubnął z talerza :)
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24360
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 300
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 365
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24360
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 300
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 365
Składniki
Do miski wrzucamy twaróg i jajka. Mieszamy i powoli dodajemy mąkę. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące, podsypać jeszcze mąką, ale niezbyt dużo. Do smaku można dodać trochę cukru waniliowego lub świeżej wanilii. Następnie ciasto uformować w rolkę i pokroić w drobne kawałki. Wrzucić do gotującej wody, po wypłynięciu na wierzch gotować ok 2-3 minut. Moja babcia zawsze polewała kluski leniwe masełkiem i posypywała cukrem, w takiej wersji są najlepsze. Ja dodałam owoce, jeszcze mrożone, ale w sezonie można zaszaleć z malinami, truskawkami czy jagodami :) Smacznego!!!