Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z dzieciństwa, które moja babcia zawsze chętnie przyrządzała dla swoich wnuków :) szybki i sprawdzony, nawet największy niejadek zawsze coś skubnął z talerza :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 165
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 41
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 120
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5919
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1572
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 165
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 41
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 120
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5919
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1572
Składniki
Do miski wrzucamy twaróg i jajka. Mieszamy i powoli dodajemy mąkę. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące, podsypać jeszcze mąką, ale niezbyt dużo. Do smaku można dodać trochę cukru waniliowego lub świeżej wanilii. Następnie ciasto uformować w rolkę i pokroić w drobne kawałki. Wrzucić do gotującej wody, po wypłynięciu na wierzch gotować ok 2-3 minut. Moja babcia zawsze polewała kluski leniwe masełkiem i posypywała cukrem, w takiej wersji są najlepsze. Ja dodałam owoce, jeszcze mrożone, ale w sezonie można zaszaleć z malinami, truskawkami czy jagodami :) Smacznego!!!