Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z dzieciństwa, które moja babcia zawsze chętnie przyrządzała dla swoich wnuków :) szybki i sprawdzony, nawet największy niejadek zawsze coś skubnął z talerza :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10948
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3562
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2666
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10948
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3562
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2666
Składniki
Do miski wrzucamy twaróg i jajka. Mieszamy i powoli dodajemy mąkę. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące, podsypać jeszcze mąką, ale niezbyt dużo. Do smaku można dodać trochę cukru waniliowego lub świeżej wanilii. Następnie ciasto uformować w rolkę i pokroić w drobne kawałki. Wrzucić do gotującej wody, po wypłynięciu na wierzch gotować ok 2-3 minut. Moja babcia zawsze polewała kluski leniwe masełkiem i posypywała cukrem, w takiej wersji są najlepsze. Ja dodałam owoce, jeszcze mrożone, ale w sezonie można zaszaleć z malinami, truskawkami czy jagodami :) Smacznego!!!