Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przedświątecznym zabieganiu na obiad dziś leniwe. Zwłaszcza ,że synowie lubią.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12827
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12827
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Składniki
Twaróg zmieliłam. 2 łyżki masła utarłam w misce i cały czas ucierając dodawałam stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodawałam twaróg ciągle ucierając. Ser również dodałam stopniowo. Kiedy składniki połączyły się ubiłam pianę z białek ze szczyptą soli. Następnie do masy serowej dodawałam na przemian mąkę i ubite białka delikatnie mieszając wszystko łyżką. Ciasto wyłożyłam na stolnicę lekko podsypaną mąką uformowałam wałek jak na kopytka. Delikatnie spłaszczyłam go dłonią. Tempą stroną noża zrobiłam ukośną krateczkę. Pokroiłam na ok.2cm kawałki. W garnku zagotowałam osoloną wodę. Wrzuciłam kluski na wrzątek gotowałam od wypłynięcia króciutką chwilkę. Można sprawdzić jednego czy już są dobre. Wyjmowałam łyżką cedzakową osączyłam. Polałam stopionym masłem i posypałam zrumienioną tartą bułką.