Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przedświątecznym zabieganiu na obiad dziś leniwe. Zwłaszcza ,że synowie lubią.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25872
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1392
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25872
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1392
Składniki
Twaróg zmieliłam. 2 łyżki masła utarłam w misce i cały czas ucierając dodawałam stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodawałam twaróg ciągle ucierając. Ser również dodałam stopniowo. Kiedy składniki połączyły się ubiłam pianę z białek ze szczyptą soli. Następnie do masy serowej dodawałam na przemian mąkę i ubite białka delikatnie mieszając wszystko łyżką. Ciasto wyłożyłam na stolnicę lekko podsypaną mąką uformowałam wałek jak na kopytka. Delikatnie spłaszczyłam go dłonią. Tempą stroną noża zrobiłam ukośną krateczkę. Pokroiłam na ok.2cm kawałki. W garnku zagotowałam osoloną wodę. Wrzuciłam kluski na wrzątek gotowałam od wypłynięcia króciutką chwilkę. Można sprawdzić jednego czy już są dobre. Wyjmowałam łyżką cedzakową osączyłam. Polałam stopionym masłem i posypałam zrumienioną tartą bułką.