Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leniwe z owocami"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15188
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4902
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45692
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15188
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4902
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45692
Składniki
Twaróg zmiksować z roztrzepanymi jajkami, aż powstanie jednolita masa. Dodać mąkę i sól, wszystkie dobrze wymieszać. Uformować wałek o grubości ok. 2 cm i lekko spłaszczyć go dłonią. Kroić na ukośne kluski o długości ok. 3 cm. Kłaść kluski na wrzątek. Kiedy wypłyną na powierzchnię, wyjmować je łyżką cedzakową. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Smaczne są też w innej wersji: polane roztopionym masłem i posypane cukrem.
Kluski leniwe podawać z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców: malin, truskawek, porzeczek, borówek, poziomek.
<strong>: ok. 45 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium