Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leniwe z owocami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Składniki
Twaróg zmiksować z roztrzepanymi jajkami, aż powstanie jednolita masa. Dodać mąkę i sól, wszystkie dobrze wymieszać. Uformować wałek o grubości ok. 2 cm i lekko spłaszczyć go dłonią. Kroić na ukośne kluski o długości ok. 3 cm. Kłaść kluski na wrzątek. Kiedy wypłyną na powierzchnię, wyjmować je łyżką cedzakową. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Smaczne są też w innej wersji: polane roztopionym masłem i posypane cukrem.
Kluski leniwe podawać z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców: malin, truskawek, porzeczek, borówek, poziomek.
<strong>: ok. 45 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium