Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leniwe z owocami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15922
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15922
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Twaróg zmiksować z roztrzepanymi jajkami, aż powstanie jednolita masa. Dodać mąkę i sól, wszystkie dobrze wymieszać. Uformować wałek o grubości ok. 2 cm i lekko spłaszczyć go dłonią. Kroić na ukośne kluski o długości ok. 3 cm. Kłaść kluski na wrzątek. Kiedy wypłyną na powierzchnię, wyjmować je łyżką cedzakową. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Smaczne są też w innej wersji: polane roztopionym masłem i posypane cukrem.
Kluski leniwe podawać z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców: malin, truskawek, porzeczek, borówek, poziomek.
<strong>: ok. 45 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium