Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Leśne focaccio"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27511
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Drożdże rozmieszaj z odrobiną ciepłej wody, łyżeczką cukru i łyżką mąki. Zaczyn przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Resztę mąki przesiej do miski. Dodaj 3 łyżki oleju, 300 ml letniej wody, łyżeczkę soli oraz zaczyn drożdżowy. Zagnieć gładkie ciasto. Wierzch posmaruj łyżką oleju. Odstaw pod przykryciem na godzinę.
Oczyszczone grzyby pokrój w plasterki, cebulę w piórka, mozzarellę oraz boczek na kawałki. Na łyżce oleju przesmaż cebulę z boczkiem. Dodaj grzyby i kilka igiełek rozmarynu. Duś 10 min. Dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na płat, ułóż na blasze, odstaw na 20 min. Posmaruj resztą oleju. Piecz 25 min w 225 st. Na upieczonym spodzie rozłóż grzybowy farsz oraz mozzarellę. Zapiekaj jeszcze 5 minut.
Czas ok. 150 min; porcja – 740 kcal, cena 2,10 zł.
. Gdy brak ci czasu, użyj blatów drożdżowych do pizzy.Źródło: Świat kobiety