Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Leśne focaccio"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22507
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 261
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22507
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 261
Składniki
Drożdże rozmieszaj z odrobiną ciepłej wody, łyżeczką cukru i łyżką mąki. Zaczyn przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Resztę mąki przesiej do miski. Dodaj 3 łyżki oleju, 300 ml letniej wody, łyżeczkę soli oraz zaczyn drożdżowy. Zagnieć gładkie ciasto. Wierzch posmaruj łyżką oleju. Odstaw pod przykryciem na godzinę.
Oczyszczone grzyby pokrój w plasterki, cebulę w piórka, mozzarellę oraz boczek na kawałki. Na łyżce oleju przesmaż cebulę z boczkiem. Dodaj grzyby i kilka igiełek rozmarynu. Duś 10 min. Dopraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na płat, ułóż na blasze, odstaw na 20 min. Posmaruj resztą oleju. Piecz 25 min w 225 st. Na upieczonym spodzie rozłóż grzybowy farsz oraz mozzarellę. Zapiekaj jeszcze 5 minut.
Czas ok. 150 min; porcja – 740 kcal, cena 2,10 zł.
. Gdy brak ci czasu, użyj blatów drożdżowych do pizzy.Źródło: Świat kobiety