Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leszcz w warzywach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5459
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5459
Składniki
Rybę umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem. Cebule pokrój w piórka, papryki w paski, a por w talarki.
Czosnek rozgnieć. Wszystkie warzywa i czosnek wymieszaj, oprósz
solą oraz pieprzem i skrop olejem.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Włóż rybę, skrop delikatnie olejem. Część warzyw włóż do wnętrza ryby, a pozostałe ułóż na wierzchu. Całość posyp wiórkami masła, które pozostało. Piecz w temperaturze 180° C ok. 40 min.
Potrawę udekoruj plastrami cytryny i natką pietruszki.Źródło: Świat i Ludzie