Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leszcz w warzywach"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 303
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 103
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 484
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 303
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 103
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 484
Składniki
Rybę umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem. Cebule pokrój w piórka, papryki w paski, a por w talarki.
Czosnek rozgnieć. Wszystkie warzywa i czosnek wymieszaj, oprósz
solą oraz pieprzem i skrop olejem.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Włóż rybę, skrop delikatnie olejem. Część warzyw włóż do wnętrza ryby, a pozostałe ułóż na wierzchu. Całość posyp wiórkami masła, które pozostało. Piecz w temperaturze 180° C ok. 40 min.
Potrawę udekoruj plastrami cytryny i natką pietruszki.Źródło: Świat i Ludzie