Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewki makaron z krewetkami i przepyszną, chrupiącą cukinią. To danie zniewala, miesza we łbie...bo chce się więcej, więcej <3
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10431
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12868
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10431
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12868
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4613
Składniki
Makaron gotujemy al’ dente. Odsączamy. Cukinię kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy mrożone krewetki, dusimy pod przykryciem, do momentu roztopienia glazury. Następnie dodaje dodajemy sos, mielone chilli, koncentrat, chwilę podsmażamy. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy z sosem i posiekanymi ziołami. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem.