Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Linguine z krewetkami"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 348
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 348
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Składniki
Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i odsącz. Rozmroź krewetki. Potem opłucz je w letniej wodzie i odsącz.
Na patelni zeszklij cebulę. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Papryczkę chili drobno posiekaj, dodaj na patelnię, a całość podsmaż. Wszystko zalej wywarem warzywnym i śmietaną. Dopraw solą, pieprzem i gotuj przez 5 minut.
Dodaj krewetki, szpinak i podgrzej. Sos zagęść skrobią kukurydzianą rozmieszaną w małej ilości wody. Dodaj do makaronu i dobrze wymieszaj. Czas przygotowania: 35 minut (bez rozmrażania) 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień