Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Linguine z krewetkami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34143
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34143
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Składniki
Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i odsącz. Rozmroź krewetki. Potem opłucz je w letniej wodzie i odsącz.
Na patelni zeszklij cebulę. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Papryczkę chili drobno posiekaj, dodaj na patelnię, a całość podsmaż. Wszystko zalej wywarem warzywnym i śmietaną. Dopraw solą, pieprzem i gotuj przez 5 minut.
Dodaj krewetki, szpinak i podgrzej. Sos zagęść skrobią kukurydzianą rozmieszaną w małej ilości wody. Dodaj do makaronu i dobrze wymieszaj. Czas przygotowania: 35 minut (bez rozmrażania) 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień