Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Linguine z krewetkami"
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1369
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1369
Składniki
Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i odsącz. Rozmroź krewetki. Potem opłucz je w letniej wodzie i odsącz.
Na patelni zeszklij cebulę. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Papryczkę chili drobno posiekaj, dodaj na patelnię, a całość podsmaż. Wszystko zalej wywarem warzywnym i śmietaną. Dopraw solą, pieprzem i gotuj przez 5 minut.
Dodaj krewetki, szpinak i podgrzej. Sos zagęść skrobią kukurydzianą rozmieszaną w małej ilości wody. Dodaj do makaronu i dobrze wymieszaj. Czas przygotowania: 35 minut (bez rozmrażania) 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień