Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1485
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1372
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1485
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1372
Składniki
Cukinie gotuj 3 minuty w osolonej wodzie. Osącz, przekrój wzdłuż na pół, łyżeczką wydrąż miąższ. Cebule i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, smaż 8 min. na średnim ogniu. Do mięsa przełóż wydrążony miąższ cukinii. Przygotowany farsz przypraw solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.
Dwa pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Rozgrzej łyżkę masła, oprósz mąką, krótko zasmaż na małym ogniu. Podlej 200 ml zimnej wody. Przypraw goździkami, solą i cukrem. Sos gotuj 8 min. na małym ogniu (mieszaj!). Dodaj kostki pomidora, gotuj 5 min. Następnie przetrzyj przez sito, połącz z koncentratem pomidorowym.
Połówki cukinii wypełnij farszem. Przełóż do formy posmarowanej resztą masła, podlej odrobiną wody, piecz 25 min. w temp. 180 stopni. Pozostałe pomidory pokrój na cząstki, dodaj do cukinii po 15 minutach pieczenia. Posyp tartym serem. Danie polej sosem pomidorowym. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.