Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
grill, płyta żeliwna do grillowania
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3496
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1701
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3496
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1701
Składniki
Łódeczki z łososia: Kawałki łososia nacinamy przez środek uważając, żeby nie przeciąć na wylot. Oprószamy solą i pieprzem. Serek mieszamy z posiekaną drobno dymką i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W każdy kawałek ryby wkładamy łyżkę serka. W serek wbijamy warzywa pokrojone w cienką zapałkę. Steki z romanesco: Z kalafiora wycinamy 3-4 plastry. Skrapiamy je olejem, oprószamy solą ziołową. Dodajemy pokrojone w plastry kumkwaty. Odstawiamy na 5-10 minut.
Na rozgrzaną żeliwną płytę do grillowania układamy steki z romanesco. Na plastrach kalafiora układamy plasterki kumkwatów. Na płycie układamy również kawałki ryby.
Romanesco grillujemy z obu stron. Rybę tylko z jednej. Na talerze wykładamy po steku z kalafiora i po kawałku ryby. Jako dodatki można podać jogurt naturalny i konfiturę żurawinową.
Smacznego