Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie idealne...uwielbiam kmin rzymski i curry
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1144
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4264
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1144
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4264
Składniki
Kotlety z łopatki oprószamy solą ,owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki. W tym czasie obieramy pieczarki ,kroimy na kawałki i razem z posiekaną cebulą i łyżką masła dusimy na wolnym ogniu oprószając solą. Gdy się podduszą ,zalewamy bulionem drobiowym ,dodajemy liść laurowy ,gotujemy dalej. Kotlety wyjmujemy z lodówki ,obtaczamy w mące i obsmażamy na przez krótką chwilę na rozgrzanym oleju. Przekładamy do sosu i dusimy na wolnym ogniu 20 min. dodając kumin i odrobinę curry ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę. Całość podajemy z pęczakiem i buraczkami.