Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała w smaku, soczysta i krucha, warto ją zrobić i zjeść.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Plastry łopatki, lekko rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować mięso , pozostawić na 3 godziny. Cebulę obrać pokroić w kostkę . Pieczarki obrać, pokroić. Paprykę, pora umyć pokroić w kostkę.
Cukinię umyć. Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach , cukinię również.
W brytfance rozgrzać trochę oleju , obsmażyć łopatkę, wyjąć. Na tłuszcz wrzucić cebulę, pieczarki, pora, paprykę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty. Dodać marchewkę, cukinię, liść laurowy, ziele angielskie, oregano, dusić 3 minuty, włożyć obsmażoną łopatkę.
Podlać winem dusić 5 minut, podlać bulionem gotować 20 minut. Dodać śmietanę, doprawić pieprzem, całość gotować 2 minuty. Podawać jak kto lubi , u mnie z ziemniakami i surówką z kapusty.