Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała w smaku, soczysta i krucha, warto ją zrobić i zjeść.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 384
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 384
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Plastry łopatki, lekko rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować mięso , pozostawić na 3 godziny. Cebulę obrać pokroić w kostkę . Pieczarki obrać, pokroić. Paprykę, pora umyć pokroić w kostkę.
Cukinię umyć. Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach , cukinię również.
W brytfance rozgrzać trochę oleju , obsmażyć łopatkę, wyjąć. Na tłuszcz wrzucić cebulę, pieczarki, pora, paprykę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty. Dodać marchewkę, cukinię, liść laurowy, ziele angielskie, oregano, dusić 3 minuty, włożyć obsmażoną łopatkę.
Podlać winem dusić 5 minut, podlać bulionem gotować 20 minut. Dodać śmietanę, doprawić pieprzem, całość gotować 2 minuty. Podawać jak kto lubi , u mnie z ziemniakami i surówką z kapusty.