Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna łopatka wieprzowa przygotowana w szybkowarze. Mięsko jest kruche i soczyste. Szybkowar daje nam to że że mięsko się piecze we własnym sosie , a my możemy w między czasie wykonać inną pracę . Polecam
szybkowar, patelnia, nóż, ręcznik papierowy, deska do krojenia,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14373
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14373
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć przyprawami oraz posmarować musztardą. Na patelni rozgrzać masło klarowne, włożyć mięso i podsmażyć do zrumienienia. Następnie przełożyć całość do szybkowaru wlać 200 ml. gorącej wody , zamknąć szybkowar i dusić na małym ogniu palnika do miękkości mięsa. Po 15 minutach pieczenia szybkowar wyłączyć przestudzić i otworzyć. Sprawdzić jakie jest mięsko , przewrócić na drugą stronę , ponownie zamknąć i dusić dalej. Po upieczeniu mięso wyjąć delikatnie przestudzić i pokroić w plastry, a z powstałego płynu przygotować sos. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę z dodatkiem chrzanu. Smacznego
Popieczone mięso przełożone do szybkowaru.
Mięsko po upieczeniu , gotowe do podania.