Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na łopatkę wieprzową. Dzięki duszeniu z warzywami pozostaje soczysta i nabiera lekko słodkiego smaku.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 653
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1390
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25772
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 653
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1390
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25772
Składniki
Łopatkę osuszamy ręcznikiem papierowym, obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na oleju, na średnim ogniu, aż do zarumienienia z obu stron. Mięso zdejmujemy z patelni. Marchew, pietruszkę, białą część pora i cukinię kroimy w plasterki. Warzywa smażymy na patelni, na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa. Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy z powrotem mięso, doprawiamy paprykami, pieprzem ziołowym i sosem sojowym. W razie potrzeby dolewamy pół szklanki wody. Całość dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie. U mnie trwało to około 30 minut, ale zależy to oczywiście od mięsa oraz od grubości plastrów. Mięso podałam z kotletami ziemniaczanymi, ale dobrze sprawdzą się także zwykłe ziemniaki lub kasza.