Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa pieczona w całości w piekarniku. Pyszna sztuka mięsa obiadowego podana na ciepło lub wędlina na kanapki po wystudzeniu.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 182
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104526
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9049
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 182
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104526
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9049
Składniki
Łopatkę myjemy, osuszamy i nacieramy z wszystkich stron przyprawami. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godz. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Cebulę układamy na dnie naczynia żaroodpornego a na niej przyprawione mięso. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. i pieczemy 90 min a następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 min. Zaraz po upieczeniu łopatkę możemy pokroić na plastry i podawać jako danie obiadowe np. z ziemniakami i gotowaną kapustą czy surówką. Mięso możemy też odstawić do wystudzenia a następnie podawać jako wędlinę do kanapek.