Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2510
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 294
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 186
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2510
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 294
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 186
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Składniki
Łopatkę umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić przyprawić solą i pieprzem.Obsmażyć na tłuszczu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć na tym samym tłuszczu co mięso. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli. Na koniec dodać suszoną żurawinę i majeranek. Razem wymieszać i dusić kilka minut.
Wyłożyć na mięso. Całość zalać szklanką wody i zapiekać pod przykryciem przez około 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. SMACZNEGO.