Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka z żurawiną.

Łopatka z żurawiną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 2610

Dodano:

Odsłon: 1703

Łopatka w nowej odsłonie.

Składniki

  • -Łopatka - 1 kg
  • -Suszona żurawina - 300 g
  • -Cebula - 2 szt
  • -Jabłko - 2 szt
  • -Sól, pieprz
  • -Olej do smażenia
  • - Majeranek - 1 łyżeczka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łopatkę umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić przyprawić solą i pieprzem.Obsmażyć na tłuszczu z obu stron.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

  2. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć na tym samym tłuszczu co mięso.
    Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli.
    Na koniec dodać suszoną żurawinę i majeranek.
    Razem wymieszać i dusić kilka minut.

  3. Wyłożyć na mięso. Całość zalać szklanką wody i zapiekać pod przykryciem przez około 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.
    SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń