Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 276
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 1588
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 105
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 157
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 276
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 1588
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 105
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 157
Składniki
Łopatkę umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić przyprawić solą i pieprzem.Obsmażyć na tłuszczu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć na tym samym tłuszczu co mięso. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli. Na koniec dodać suszoną żurawinę i majeranek. Razem wymieszać i dusić kilka minut.
Wyłożyć na mięso. Całość zalać szklanką wody i zapiekać pod przykryciem przez około 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. SMACZNEGO.