Dania główne Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Łopatkę umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić przyprawić solą i pieprzem.Obsmażyć na tłuszczu z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć na tym samym tłuszczu co mięso.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli.
Na koniec dodać suszoną żurawinę i majeranek.
Razem wymieszać i dusić kilka minut.
Wyłożyć na mięso. Całość zalać szklanką wody i zapiekać pod przykryciem przez około 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.
SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)