Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2128
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2128
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Składniki
Łopatkę umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić przyprawić solą i pieprzem.Obsmażyć na tłuszczu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć na tym samym tłuszczu co mięso. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli. Na koniec dodać suszoną żurawinę i majeranek. Razem wymieszać i dusić kilka minut.
Wyłożyć na mięso. Całość zalać szklanką wody i zapiekać pod przykryciem przez około 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. SMACZNEGO.