Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś faszerowany pieczarkami i warzywami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Filety łososia dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie za pomocą noża usuń łuski. Skórkę jednego z płatów po zewnętrznej stronie kilkakrotnie natnij w krzyż.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na nim rozłóż cztery sznurki spożywcze. Dopiero wtedy połóż na blasze filet (bez cięć). Następnie dopraw go solą, pieprzem i ziołami do smaku.
Na filecie rozłóż przygotowane nadzienie i przykryj drugim filetem. Za pomocą sznurka zwiąż mocno nadziewanego łososia tak, aby nie wypadło nadzienie. Posól lekko z wierzchu.
Paprykę, chili i cebulę oczyść i pokrój wszystko w cienkie paseczki. Czosnek i imbir obierz i drobno pokrój. Pieczarki pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni na oleju obsmaż najpierw paprykę. Następnie dodaj pieczarki, czosnek, imbir, chili i cebulę. Pod koniec dodaj szpinak i posól.
Przygotuj łososia. Blachę z rybą włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz w temp. 190° C przez ok. 25 minut.
Ziemniaki w skórce dokładnie umyj i pokrój w ćwiartki. Ułóż je w misie i poukładaj na tym ząbki czosnku. Zalej olejem i piecz w piekarniku w temperaturze 180° C przez ok. 30 minut.
Na 10 minut przed końcem pieczenia dodaj pomidory, rozmaryn, oliwki i sól.Źródło: Na żywo